Nagy Maláj Körutazás Szingapúrral, pihenéssel Langkawi Szigetén

Kuala Lumpur és Taman Negara őserdeje, Cameron Felföld. 15 nap / 12 éjszaka, repülővel. Két hét leforgása alatt barangolhat Ázsia legnagyobb metropoliszaiban, túrázhat a világ legidősebb őserdejében, helyi teát és epres sütit kóstolhat varázslatos felföldeken,

kínai, indiai, európai és maláj kultúrákkal ismerkedhet, Malajzia gyarmati városaiban magába szívhatja a múlt izgalmas évszázadait és végül kipihenheti az út fáradalmait az ország egyik legszebb szigetén!

1. nap: Budapest–Kuala Lumpur
Indulás Budapestről a menetrend szerinti járattal átszállással Kuala Lumpurba.

2. nap: Kuala Lumpur
Délelőtt megérkezünk Kuala Lumpurba. Transzfer a belvárosba, majd szállás elfoglalása. Este részt veszünk egy látványos, vacsorával egybekötött maláj esten.

3. nap: Kuala Lumpur, Putrajaya (30 km)
Délelőtt folyamán ellátogatunk Malajzia hipermodern kormányzati negyedébe, a nemrég felépített Putrajaya-ba. Rövid buszos és gyalogos városnézés során megtekintjük a Putrajaya mecsetet, és a Miniszterelnöki Palotát is. A nap további részében megismerkedünk Malajzia fővárosának a történelmével: megállót tartunk a város hatalmas parkjában a Lage Gardensben, ahol megtekintjük a Nemzeti Emlékművet, s láthatjuk a maláj Parlamentet is. Továbbhaladva az egykoron volt Királyi Palota díszes bejárata előtt tartunk egy kis pihenőt. Délutánunk egyik csúcspontja, a Petronas Ikertornyok meglátogatása (belépődíj: 50RM), ahol a 41 és 42. emeletek között épült „Skybridge”-ről az egész város belátható. A nap további részében Kuala Lumpur brit gyarmati emlékeivel ismerkedünk egy séta során (Függetlenség tere, Sultan Abdul Samad Building, Royal Selangor Club...), majd a Gombak és Klang folyó kereszteződésénél épült Jamek Mecset mellett elhaladva érkezünk a kínai negyedbe. A védettség alatt álló Central Market épületében megismerkedünk Malajzia legérdekesebb szuvenír tárgyaival, majd szabadidő a kínai negyedben, vásárlási és vacsora lehetőséggel. Este visszatérünk a szállodába.

4. nap: Batu Caves, Taman Negara (280 km)
Reggeli a szállodában, majd útnak indulunk Taman Negara, a Föld legidősebb őserdeje felé. Útközben tartunk egy pihenőt a Batu barlangoknál, mely a maláj indiaiak legszentebb helye. A barlangban lévő szentélyekhez és az ott élő majmokhoz 272 lépcső megtétele után érünk fel. Az őserdő bejáratához érkezve 2-3 órás csónakút után érkezünk meg a Taman Negara Nemzeti Park belsejében található szállodánkhoz, ahol a következő két éjszakát töltjük. Rövid pihenő, majd vacsora után éjszakai dzsungel túrára indulunk helyi túra vezető segítségével. (Az őserdőben piócákkal számolni kell esős időszak esetén!)

5. nap: Taman Negara
Egész napunkat a Taman Negara őserdejében töltjük. Ez az a hely, mely még mindig lakóhelyet nyújt Földünk néhány veszélyeztetett és kihalástól fenyegetett állatfajának. Azonban nagy szerencse kell ahhoz, hogy valaki orrszarvút, ázsiai tigrist, elefántot, vagy fekete leopárdot lásson. Kígyókkal, madarakkal, majmokkal gyakran találkozhatunk. A nap folyamán rövid túrákat teszünk a dzsungel mélyében: meglátogatjuk a helyi orang asli őslakos törzset, akik mind a mai napig őrzik még életformájukat. Végigsétálhatunk a Föld leghosszabb függőhídján, mely 25-30 méter magason húzódik 400 méter hosszan a fák lombkoronájának árnyékában. Ebéd után a Tahan folyón indulunk kalandozásra, élvezhetjük az egyik vízesés hősíti élményét egy dzsungel közepén! Vacsoránkat egy hangulatos úszó étteremben fogyasztjuk el.

6. nap: Cameron Felföld (450 km)
Reggeli után elbúcsúzunk a Taman Negarától, s elindulunk Malajzia legismertebb magashegyi paradicsomába, a Cameron Felföldre. Amerre csak nézünk, teaültetvények fantasztikus látványa kíséri utunkat. Szállásunk egy hagyományos angol stílusú szállodában lesz – a gyarmati időkben ez volt a britek legkedveltebb pihenő helye Malajában. Cameron Felföldön nincs forróság, maximum 20-25 Celsius fok, s körülbelül 1800 méteres magasságban pihenhetünk a szállodánkban és környékén. Este a szállodánkban egy különleges ’steamboat’ vacsorán veszünk részt. Hogy mi is az a steamboat? Malajziában ezt is megtudhatja!

7. nap: Cameron Felföld
Reggeli után elindulunk, hogy a mai napunkat teaültetvények és eperföldek között töltsük. Délelőtt meglátogatjuk a BOH teafarmot, ahol röviden megismerkedünk a teakészítés rejtelmeivel, majd gyönyörködhetünk a fantasztikus kilátásban a kávézó teraszáról, miközben elfogyasztunk egy helyi teát egy ízletes epres tortával. A nap további részében megállunk egy eperfarmon, orchidea ültetvénynél, majd rövid pihenőt tartunk Brinchang piacán (ebédelési lehetőség). A délután további részében újabb dzsungel túrára indulunk. A mai nap célja, hogy megtaláljuk a világ legnagyobb virágát, a raffléziát. Virágzástól függően láthatjuk, hiszen néhány napig mutatja meg magát teljes pompájában mielőtt elhervadna. A délután további részét pihenéssel, sétával töltjük a szálloda környékén. Este vacsora a szállodában.

8. nap: Penang – Georgetown (270 km)
Elbúcsúzunk a Cameron Felföldtől, s útnak indulunk Malajzia egyik világörökségi helyszíneként számon tartott Penang szigetére. Útközben megállunk az eco-üdülő komplexumnál, ahol egy rövid séta keretében végre közelről is találkozhatunk az erdei emberekkel, az orángutánokkal. Megérkezve Penang szigetére, a történelmi emlékekkel telezsúfolt Georgetownban lesz a szállásunk, hagyományos, régi kínai kereskedő házakban. A nap hátra levő részében visszautazunk Georgetown fénykorába, s felidézzük egy séta keretében, hogy milyen is volt Ázsia egyik legfontosabb kikötő városa néhány száz évvel ezelőtt. Megismerkedünk e gyarmati város érdekesebb nevezetességeivel: Fort Cornwallis erőd, Esplanade, City és Townhall, Szent-György templom, Penang Múzeum, kínai hagyományos lakó és üzletházak, a Kuan Yin Teng templom, Sri Mahamariamman templom, india és maláj mecsetek, a világ egyik legszebb kínai klán templomának tartott Khoo Khongsi. A sétából nem maradhatnak ki Georgetown örökségének tartott Clan Jettyk sem (vízre települt cölöpházak). Vacsoránkat ajánlott a híres penangi utcai árusoknál elfogyasztani, s megkóstolni a nemrégiben Földünk 7. legízletesebb ételének választott laksa levest.  

9. nap: Penang
A mai napunkat a sziget többi látnivalójának a felfedezésével töltjük: meglátogatjuk a híres Kígyók templomát, ahol a mai napig számos kígyó éli nyugodt életét életét. A templomot egy hálás beteg építette a gyógyító papnak Chor Soo Kongnak. A legenda szerint a templom építését követően kígyók bújtak elő a dzsungelből és beköltöztek a templomba. Azóta a gyógyító pap reinkarnációjaként tisztelik ezeket a szent kígyókat és évente több ezren keresik fel a templomot. A sziget túránkat az egyik legszebb és legnagyobbnak tekintett Kek Lok Si buddhista templomában folytatjuk, majd a délután további részében a Penang Hillre megyünk fel egy igazán hangulatos felvonóval. Este vacsora egy helyi halászfaluban friss, tengeri finomságokkal.

10-11. nap: Langkawi
Reggelink elfogyasztása után Penang kikötőjébe indulunk, hogy hajóra szálljunk, és közel 3 órás tengeri hajókázás után elérjük a paradicsomi szépségű Langkawi szigetét, mely UNESCO védettség alatt áll csodálatos természeti képződményei miatt. Transzfer a szállodába, majd pihenés a hófehér homokos tengerparton.

12. nap: Langkawi
Délelőtt kirándulás Langkawi egyik legérdekesebb látnivalójához, a Langkawi Égi Kilátóhoz (helyszínen fizetendő). Ehhez a 708 méterrel a tengerszint felett épített kilátóhoz libegővel juthatunk fel, ahonnét 360 fokos lélegzetelállító panoráma tárul elénk. Délután transzfer a repülőtérre, elutazás Szingapúrba.

13. nap: Szingapúr
Egész napunkat e ultramodern nagyvárosban töltjük, melynek során megismerkedünk a város múltjával, s betekintést nyerhetünk a jövőjébe is. Egész napos sétánk során (pihenőkkel megszakítva) megtekintjük a régi, gyarmati Szingapúr megmaradt emlékeit, és a futurisztikus modern épületeit is: Merlion szobor, Marina Bay kilátással a Marina Bay Sands komplexumra, Fullerton Hotel, Stamford szobor, Boat Quay, régi és új Parlament, Fort Canning, Nemzeti Múzeum, Raffles Hotel, Singapore Flyer). Szabadidő. Fakultatív ajánlatunk: kora este a Mont Faber hegyre megyünk fel, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a városra és vacsoránkat is itt fogyasztjuk el. A hegyről Szingapúr jelképes libegőjével megyünk le Sentosa szigetére, hogy a látványos Songs of the Sea (A tenger dallamai) víz-lézer és tűz elemekkel teletűzdelt showt tekinthessük meg.

14. nap: Melakka (150 km)
Korai reggelink elfogyasztása után elhagyjuk Szingapúrt, s visszatértünk Malajziába. Mai napunk során az ország történelemben egyik leggazdagabb városával, Melakkával ismerkedünk meg. Gyalogosan és virágokkal feldíszített riksákon járjuk be a várost, miközben holland, portugál és angol megszállás alattról itt maradt emlékeivel ismerkedünk: Famosa, Szent Pál templom, Holland tér: Stadhuyst és Christ Church, régi szultáni palota, Melaka folyó, Jonker Street.  Este felé elindulunk vissza Kuala Lumpur repülőterére. Ahonnan hazautazás Budapestre menetrendtől függően.

15. nap: Budapest
Érkezés milliónyi emlékkel gazdagodva Budapestre.

Indulás:
2015.11.14.

Árak és felárak (1 főre)
Részvételi díj:610.000 Ft   
Repülőtéri illeték kb.: 135.000 Ft
1ágyas felár: 155.000 Ft

Utazás: menetr. szerinti repülővel, európai átszállással, helyben autóbusszal
Elhelyezés: 12 éjszaka szálloda***/****
Ellátás: 8x félpanzió + 4x reggeli

Fakultatív programok (10 főtől):
Mont Faber hegy vacsorával 6.500 Ft

Belépők és jegyek tájékoztató árai: 50 USD
Egyéb helyszínen fizetendő költségek:120 USD
Minimális létszám: 15 fő.

Transzfer csatlakozás lehetőségeiről információ a programfüzet elején és honlapunkon. Repülőjegyet a repülőtársaság visszaigazolása alapján tudunk biztosítani. A repülőjegy és a reptéri illeték ára a jegykiállítás idejétől függően módosulhat! A részvételi díj útlemondási biztosítást tartalmaz. Utasbiztosítás (BBP) megkötése utazási feltétel!

Vidéki Utasaink részére a budapesti csatlakozáshoz:
– 1 ágyas elhelyezés reggelivel: 12.000 Ft / 1 fő / éjszaka
– 2 ágyas elhelyezés reggelivel: 7.000 Ft / 1 fő / éjszaka
Foglaláskor kérjük jelezze, hogy utazás előtt, vagy utazás után szeretné igénybe venni!

Kapcsolat

N-Tours Utazási Iroda

H-8500 Pápa, Fő u 4.

Telefon: +36 (70) 627 0067

E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. | Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Weboldalaink: www.utiguru.hu | www.ntours.hu

Skype: n.tours.utazasi.iroda

Fb közösségünk

Hírlevél

Értesüljön első kézből útjainkról!
Top
Annak érdekében, hogy megkönnyítsük látogatóinknak a weboldalunk használatát, oldalunk Cookie-kat használ. Weboldalunk böngészésével Ön beleegyezik, hogy számítógépén / mobil eszközén cookie-kat tároljunk. A cookie-khoz tartozó beállításokat a böngészőben lehet módosítani. Kérjük kattintson az X-re! More details…