Nagy kanadai körutazás

Városnézés Montréalban, mely Párizs után a világ második legnagyobb francia nyelvű városa: óváros a pompás Notre-Dame bazilikával; a belváros modern felhőkarcolói; az Olimpiai negyed a híres ferde toronnyal; a Mont Royal hegy; a Szt. József templom, mely a XX. században épült és a világ egyik legnagyobb temploma lett stb...

 

1. nap: Montréal
Elutazás Budapestről egy nyugat-európai átszállással Montréalba, Kanada második legnagyobb városába. Érkezés (helyi idő szerint) a kora esti órákban, transzfer a városközponti szállodába (1 éj).

2. nap: Montréal
Városnézés Montréalban, mely Párizs után a világ második legnagyobb francia nyelvű városa: óváros a pompás Notre-Dame bazilikával; a belváros modern felhőkarcolói; az Olimpiai negyed a híres ferde toronnyal; a Mont Royal hegy; a Szt. József templom, mely a XX. században épült és a világ egyik legnagyobb temploma lett stb.A közös programok után szabadidő az óvárosban, illetve lehetőség a különleges földalatti város felfedezésére (közel 2000 üzlet, 30 km-es folyosórendszer). Késő délután utazás a Szt. Lőrinc-folyó mentén Québec városába, szállás (1 éj).

3. nap: Québec, Ottawa
Québec a francia kultúra bölcsője Amerikában. Több mint 400 évvel ezelőtt alapították,sokak szerint Észak-Amerika leginkább történelmi hangulatú városa. A városnézés során sétálunk az alsóváros bűbájos utcácskáin és a falakkal körülvett felsővárosban is. Ez utóbbihoz tartozik a város jelképévé lett hatalmas Frontenac kastélyhotel, valamint a Szt. Lőrinc-folyó feletti teraszra épült Dufferin-panorámasétány.Délután utazás Ottawába. Megérkezés után ismerkedés a kanadai fővárossal, majd a szállodai szobák elfoglalása (1 éj).

4. nap: Ottawa, „1000 sziget” hajótúra a Szt. Lőrinc-folyón
Folytatjuk az ismerkedést Ottawával. A sok szép épület közül kiemelkedik a Kanadai Parlament háromrészes, nagyszerű neogótikus épületegyüttese az Ottawa folyó partján. Késő délelőttől szabadidő, ezalatt az érdeklődőknek lehetőségük lesz a Kanadai Történelem Múzeumának megtekintésére. A szupermodern múzeum remek áttekintést ad a különböző indián törzsek néprajzáról, valamint a fehérek megérkezése óta eltelt időszak történelméről. A kora délutáni órákban búcsú Ottawától, utazás a Szt. Lőrinc-folyóhoz. Ahol a folyó kilép a hatalmas Ontario-tóból, több mint 1000 kisebb-nagyobb sziget található. A szigetek jó része magántulajdonban van, nyaralóházakkal, pazar villákkal. A leglátványosabb közülük a Boldt várkastély, mely a romantikus német várak mintájára épült. Egyórás panoráma hajókirándulás a szigetek között, majd a szállodai szobák elfoglalása Kingstonban (1 éj).

5. nap: Kingston, Toronto
Ismerkedés Kingstonnal, az ország egyik legrégebbi városával, mely egy időben Kanada fővárosa volt. Az Ontario-tó partján emelkedő Fort Henry a legnagyobb erődítmény Kanadában, része az UNESCO világörökségnek (fotószünet).Késő délelőtt továbbutazás az Ontario-tó északi partja mentén Torontóba. A megérkezés után lehetőség a világ nagy múzeumai közé tartozó ROM (Royal Ontario Museum) megtekintésére. A kiválóan összeállított kiállítások közül a legérdekesebbek a dinoszaurusz galéria, valamint az egyiptomi és a kínai gyűjtemény. Ezt követően autóbuszos városnézés (fotószünetekkel) Kanada legnagyobb, s talán legmodernebb városában (Yonge Street – a világ leghosszabb utcája, a régi és az új városháza, Ontario tartomány parlamentje, a belváros felhőkarcolói, Sky Dome, kikötő stb.). Szállás Toronto környékén (2 éj).

6. nap: Toronto, Niagara
Délelőtt a torontói program fénypontjaként felmegyünk a modern világ egyik csodájának tartott CN-toronyba (a XX. század végéig a világ legmagasabb építménye volt).  Ezt követően kirándulás a Niagara-vízeséshez. Séta a vízesések kanadai oldalán,majd a klasszikus hajókirándulás következik, melynek végcélja a félelmetes robajjal lezúduló Patkó-vízesés.

7. nap: Sziklás-hegység, Banff
Elutazás repülőgéppel a kanadai vadnyugat fővárosába, a prérin fekvő Calgaryba, ahonnan tiszta időben már jól látszanak a Sziklás-hegység láncai. A Kanadai Szikláshegység a körutazás csúcspontja, a világ egyik legszebb magashegysége, az érintetlen természet hazája kristálytiszta vizű tavakkal, vadregényes szurdokokkal, zúgó vízesésekkel, óriási gleccsermezőkkel, sötétzöld fenyvesekkel és hófödte csúcsokkal. A Bow folyó völgyében haladva érkezünk meg a Banff Nemzeti Parkba, majd Banff városába. Ez az alpesi hangulatú városka a Kanadai Sziklás-hegység legjelentősebb üdülőhelye. Ismerkedés a várossal, majd felvonóval felmegyünk a közeli Sulphur hegycsúcsra, ahonnan lebilincselő panoráma nyílik a Nemzeti Park hegyvilágára. Szállás Banff környékén (2 éj).

8. nap: Banff és Yoho Nemzeti Parkok (Johnston-kanyon, Louise-tó, Morainetó,
Emerald-tó stb.) Egész napos barangolás a Sziklás-hegység 2 nemzeti parkjában. Először séta a Banff környéki Johnston-kanyon alsó vízeséséig, majd két vadregényes tó megtekintése következik. A Louise-tó és a Moraine-tó sokak szerint a világ legszebb tavai. Délután a Nagy Vízválasztón keresztül átruccanás a Yoho Nemzeti Parkba. A kirándulás végcélja a gyönyörű színekben pompázó Emerald-tó (Smaragd-tó), útközben fotószünet a Spirális alagutaknál és a Természetes hídnál.

9. nap: Icefields Parkway (Jégmezők panorámaútja)
Az Icefields Parkway a világ egyik legszebb panorámaútja, Lake Louise és Jasper települések között húzódik 230 km hosszan. Az utazás során számtalan fotószünetet tartunk panorámapontoknál, gleccsereknél, gyönyörű tavaknál, vízeséseknél. Pihenő a Columbia-jégmező látogatói központjánál (kilátóhely, kiállítás, étterem, szuvenírboltok stb.). Fakultatív program: leccserséta A látogatói központtól autóbusszal megyünk a közeli Athabasca-gleccser széléig, ahol átszállunk a hatalmas kerekű ún. hóbuszokba. Különleges élmény az utazás, majd az azt követő séta a gleccser jegén.A fakultatív program ára: 12.600 Ft (garantált indulás).Szállás a hatalmas hegyek között fekvő Jasper városkában (1 éj).

10. nap: Jasper Nemzeti Park, Maligne-tó, Maligne-kanyon, Mount Robson
Délelőtt másfél órás hajókirándulás a festői szépségű, hatalmas hegyekkel körülvett, kristálytiszta vizű Maligne-tavon. Ezt követően séta a látványos Maligne-kanyonban, majd pihenő a Mount Robson látogatói központnál, ahonnan kiválóan látszik a 3954 méter magas Robson-hegy, a Kanadai Sziklás-hegység legmagasabb csúcsa. Ezután elbúcsúzunk a Sziklás-hegységtől, de továbbra is szép hegyvidéki tájakon utazunk a Csendes-óceán irányába. Szállás Kamloopsban (1 éj). (Ha az időjárás miatt esetleg nem lehetséges a hajózás a Maligne-tavon, akkor helyette felvonóval felmegyünk a Jasper melletti 2277 méter magas Whistler-hegyre, ahol a panoráma-étteremben egy ebédet is kap a csoport.)

11. nap: Brit Columbia, Bridal Veil Falls, Vancouver
Továbbutazás Brit Columbia tartomány változatos tájain át Vancouverbe, Kanada harmadik legnagyobb városába. Útközben könnyű túrázási lehetőség a Menyasszonyfátyol-vízeséshez (Bridal Veil Falls). Délután városnézés a nyugati part gyönyörű fekvésű metropoliszában, a világ egyik legkozmopolitább városában: a belváros felhőkarcolói és modern épületei, a régi Vancouvert idéző Gastown a híres gőzórával, a Kínai negyed, a 400 hektáros Stanley park stb. Szállás Vancouver központjában (2 éj).

12. nap: Vancouver-sziget (Butchart-kertek, Victoria)
Vancouver városát a hatalmas Vancouver-sziget zárja el a nyílt óceántól. Kora délelőtt kompátkelés, majd látogatás egy meseszép virágoskertben (Butchart Gardens), mely világhírnevét jórészt a csendes-óceáni partvidék kellemes éghajlatának köszönheti. Délután ismerkedés Brit Columbia tartomány fővárosával, Victoriával, mely egész évben tele van virágokkal. Lehetőség az egészen különleges Miniature World (makett világ) múzeum megtekintésére, majd visszautazás Vancouverbe. Szerencsés esetben a kompról gyilkos bálnákat is láthatunk.

13. nap: Vancouver
Délelőtt a monumentális Lions Gate hídon keresztül átruccanunk Vancouver egyik fő nevezetességéhez, a Capilano függőhídhoz. A 70 méter mély szurdokot átívelő 137 méter hosszú függőhíd mellett több más – ugyanazon belépővel látogatható – turisztikai attrakciót is létrehoztak (sétaút az esőerdő fáinak tetején, totemoszlopok gyűjteménye stb.). A látogatást követően rövid szabadidő, majd transzfer a repülőtérre, elutazás egy nyugat-európai átszállással Budapestre.

14. nap:
Érkezés Budapestre a délutáni órákban.

Utazás: Menetrend szerinti repülőjáratokkal a Budapest – Montréal, a Toronto – Calgary és a Vancouver – Budapest útvonalon, a helyszínen légkondicionált autóbusszal.

Szállás: 12 éjszaka középkategóriájú szállodákban, kétágyas fürdőszobás szobákban.

Ellátás: 12 reggeli (9 amerikai és 3 kontinentális) / fakultatív félpanzió.

Időpont és Részvételi díj:
2015. júl. 09 – 22. 815.000 Ft + reptéri ill.

A reptéri illeték 2015 januárjában kb. 121.400 Ft, de ez az összeg az indulásig változhat.A részvételi díj tartalmazza a repülőjegyeket (beleértve a belső járatot is), a helyi autóbuszt, a kompátkelést a Vancouver-szigetre, a 12 éjszakai szállást, a 12 reggelit, az útlemondási biztosítást, a felsorolt programokat, a Fehérvár Travel idegenvezetőjét Budapesttől Budapestig, a helyi idegenvezetéseket, a belépést a nemzeti parkokba, valamint a következő belépődíjakat: Notre-Dame bazilika Montréalban, „1000 sziget” hajótúra, CN-torony, hajókirándulás a Niagaránál, felvonó a Banff melletti Sulphur hegycsúcsra, hajózás a Maligne-tavon, Butchart-kertek, Capilano függőhíd. A helyszínen borravalót illik adni a gépkocsivezetőknek és a helyi idegenvezetőknek. Utasonként összesen kb. 25-30 dollárra kell számítani.

Félpanziós felár: 87.700 Ft (10 vacsora és 1 ebéd – napi egy főétkezés a 2. naptól a 12. napig. A 6. napon az ebéd a Niagaránál egy panorámaétteremben lesz.)

Egyágyas felár: 239.000 Ft
3. fő kedvezménye: 188.000 Ft

Kapcsolat

N-Tours Utazási Iroda

H-8500 Pápa, Fő u 4.

Telefon: +36 (70) 627 0067

E-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. | Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Weboldalaink: www.utiguru.hu | www.ntours.hu

Skype: n.tours.utazasi.iroda

Fb közösségünk

Hírlevél

Értesüljön első kézből útjainkról!
Top
Annak érdekében, hogy megkönnyítsük látogatóinknak a weboldalunk használatát, oldalunk Cookie-kat használ. Weboldalunk böngészésével Ön beleegyezik, hogy számítógépén / mobil eszközén cookie-kat tároljunk. A cookie-khoz tartozó beállításokat a böngészőben lehet módosítani. Kérjük kattintson az X-re! More details…